Suositut tekstit

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pienen pojan kevätvermeet

Meidän juniori tarvitsi keväthaalarin. Isoveljeltä ei ollut periä sopivaa, eikä uuttakaan kehdannut ostaa, joten ompelemaan. Kankaaksi valikoitui joustava farkkukangas, jonka olen aikanaan hankkinut vaihtareiden kautta. Siitä piti alunperin tulla housut itselle, mutta kangas joustaa niin vähän, ettei näin mukavuudenhaluisena sopinutkaan mun suunnitelmiin. Mutta oikein kivasti sopi puolivuotiaan keväthaalariin.

 

Haalari on tehty Ottobren jumpsuitkaavalla (4/2012) koossa 80cm, muokattu ainoastaan tuo vinovetskari eteen ja "resorit" on oman mielen mukaan leikatut. En ole tätä kaavaa koskaan ennen käyttänyt. Meidän pojat on niin hoikkeliineja, että olen tämän todennut liian väljäksi sisävaatteeseen. En ole muokatakkaan sitten jaksanut, vaan jumppikset olen muokkaillut Ottobren Villikko-kaavasta.

Tällaiseen ulkohaalariin, jonka alle on tarkoitus mahtua muut vaatteet, tämä kaava on mielestäni ihan passeli.

Haalari on kokonaan vuoritettu, huppu Verson puodin mummolan tuntu joustocollegella, muuten harmaameleeratulla peruscollegella. Kuten kuvasta näkyy, resoreina käytetty samaista mummolan-tuntua myös. Tämä on muuten ehkä mulle rakkain kuosi ikinä, niin kaunis! Kuosin on suunnitellut Elisa Tuohimaa. Tilasinkin sitä nyt iiison palan kun tuli uudelleen myyntiin taas hieman uudessa värissä. Mintunvärisen  vetoketjun lisäksi ompelin saumoihin mintunväriset tikkaukset.


Settiin ompelin myös pipon, Noshin lippapipon kaavalla. Koko on pienin, mutta silti vielä hieman iso käyttäjälleen, aika hyvä olisi kaksivuotiaalle isoveljelle. Pipossa on PaaPiin tupsu.

Tumput on tehty omalla kaavalla. Kaava ei paljoa ajatustyötä vaatinut, mutta trikoolla vuoritetut tumput ja kuminauhojen ompelu laittoivat vähän miettimään ompelujärjestystä. Halusin, että kuminauhat on tikattu kiinni molempiin kankaisiin, niin se hieman vaikeutti hommaa, mutta valmista tuli.

Lisäksi ompelin vielä tossut, näissä pohjalla Irinkan vauvabootsien kaava, joita hieman suurensin. Näistä tuli sitten hieman liian suuret tuosta jalkaosasta, eivätkä varmaan kauhean hyvin pysy päälläkään, mutta söpöt kuitenkin. Nämä ovat kierrätysfarkkua omista vanhoista farkuista. Haalarin tähti on tehty samasta farkusta. Vuorena sama college mitä käytin haalarissa.


Söpö settihän tämä päällä on, olen todella tyytyväinen lopputulokseen! Viimeinkin alkaa ompelu sujua niin, että pystyy toteuttamaan tällaiset isommatkin hommat ilman ihan hirveää määrää harmaita hiuksia.

Haalarissa on kasvunvaraa vielä reilusti, menee varmaan vielä syksylläkin päälle.


Muuten olen viime aikoina ommellut lähinnä itselle. Niistä en ole blogannut, kun kukaan ei ole koskaan ottamassa hyviä kuvia. Tässä kuitenkin yksi kuva  kesämekosta, kangas Verson puodista, ihana Siskonpeti. Kaava on oma. Taustalla näkyykin meidän yläkerran aula, missä mun ompsu sijaitsee :)

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti