Suositut tekstit

torstai 9. huhtikuuta 2015

Rukiiset kaurakeksit

Olen tässä yrittänyt tehdä järkeviä parannuksia ruokavaliooni, viimeiset kuukaudet ovat menneet painon kanssa jojoillessa. Yritän vähentää herkkuja, mutta pitäisi opetella sallimaan niitä itselleen järkevissä rajoissa. Taas kerran siis ruokavalio, jota voi pitää yllä, ei mitään laihdutuskuuria. Yritän opetella juomaan vettä ja syödä n. kolmen tunnin välein päivällä.

Herkkuhimoon halusin tänään yrittää tehdä jotain edes vähän terveellisempää vaihtoehtoa.

Reseptin pohjalla on joku keksiresepti mittasuhteita antamassa. Reseptiin olisi kuulunut 3dl sokeria, puolitin määrän ja riittävän makeita olivat silti. Vähempi sokeri kuitenkin vaikuttaa keksien koostumukseen.

Resepti:

2dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria (mieluusti ruokosokeria tai fariinisokeria edes puolet, nyt laitoin kaikki tavallista taloussokeria kun muuta ei kaapissa ollut)
0,5dl vehnäleseitä
2dl ruisjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g voita
1muna
(0,5dl kermaa)

sekoitin kuivat aineet, sulatin rasvan ja lisäsin sen kuiviin aineisiin. Sekoitin mukaan munan. 100g rasvaa ja yksi muna olisi pitänyt pohjalla olleen reseptin mukaan riittää tähän jauhomäärään, mutta mielestäni oli turhan kuivaa, joten lisäsin kermaa kun en voita enää kehdannut. Laitoin taikinaan meidän oman kanan munan. Ne ovat pienempiä kuin kaupan munat, siinä voi olla syy miksi taikina jäi kuivaksi.

Sitten nostellaan pellille kökkäreitä, joiden väliin jätetään leviämisvaraa. Paistoin meidän uunissa 190 asteessä 8min. Reseptistä tuli 29kpl keksejä.
Jäähdytin keksit ja sitten päälle makeuttamatonta maapähkinävoita vielä. Oli näissä nyt ainakin kuituja ja hyviä olivat kahvin kanssa. Söin vain kaksi XD
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti